Finalizarea proiectului „Servicii specializate de protecție și asistență pentru victimele traficului de persoane”

ian. 10, 2024

La sfârșitul anului trecut, Asociația pentru Dezvoltarea Practicilor Alternative de Reintegrare și Educație (ADPARE) cu suportul financiar al Fundației United Way Romania, a finalizat implementarea proiectului „Servicii specializate de protecție și asistență pentru victimele traficului de persoane”. Scopul proiectului a fost să dezvolte un mediu adecvat de protecție și asistență pentru victimele traficului de persoane și victimele traficului de minori. Perioada de implementare a proiectului a fost de 24 de luni.


Obiectivele proiectului au vizat susținerea participării victimei în toate fazele procesului penal (urmărire și cercetare penală, proces și executare), cât și în obținerea de despăgubiri pentru prejudicii fizice și psihice și compensații financiare, întărirea securității emoționale prin reducerea simptomelor post traumatice, construirea autonomiei personale, abilități de viață independenta și socio-profesională.


Prin activități și acțiuni integrate de protecție și asistență, cât și prin parteneriate, au beneficiat de susținere un număr de 370 victime ale tuturor formelor de exploatare.


Noi, profesioniștii de la ADPARE, credem în principiile United Way România, respectiv că o comunitate prosperă este aceea în care toți membrii au șanse reale la succes.


Mai multe detalii despre proiectele implemetate de United Way Romania veți găsi pe site-ul https://www.unitedway.ro/


ADPARE este o organizație neguvernamentală din România care activează în domeniul luptei împotriva traficului de persoane. Mai multe informații despre activitatea ADPARE veți găsi pe site-ul https://adpare.eu/


Muțumim Fundației United Way România care a sprijinit parțial acest proiect!