VoiceOver: incurajarea si dezvoltarea capacitatii de lideri a victimelor traficului

iul. 24, 2023

VoiceOver recunoaște că fiecare mișcare socială de succes este ghidată de cei afectați in mod direct. Prin urmare, investește în formarea și in dezvoltarea capacitatii de lideri a victimelor traficului de persoane și în capacitatea noastră de a sprijini recuperarea și autonomia acestora pe măsură ce eforturile de combatere a traficului sunt centrate pe victima.

În acest sens, proiectul va dezvolta organizațiile anti-trafic cu cunoștințele și instrumentele necesare pentru a lucra cu victimele ca si parteneri și pentru a le intensifica vocea.

Specific, proiectul isi propune:

  • Consolidarea capacității de implicare si de lucru cu victimele prin instruirea a 90 de angajați.
  • Abilitarea a 20 de victime pentru a participa la crearea de programe, la luarea de decizii politice și la oferirea de sprijin altor victime, de la egal la egal.
  • Să ofere, prin mentorat reciproc, asistență bazata pe cunoasterea traumei și din perpectiva de gen pentru 90 de persoane traficate.
  • Facilitarea integrării sociale și in muncă a 60 de persoane traficate prin programe de la egal la egal.
  • Creșterea gradului de conștientizare a implicării victimelor în comunitatea anti-trafic printr-un model replicabil bazat pe bune practici pentru ONG-uri, printr-un set de recomandări pentru factorii de decizie, cinci podcast-uri și două evenimente internaționale
  • Stimularea unei dezbateri în cadrul comunității antitrafic despre comunicarea cu demnitate și respect față de persoanele afectate de traficul de persoane.

Cofinanțat de Uniunea Europeană, VoiceOver este implementat de EqualityCoop (IT), MIST (FR), Fondación Cruz Blanca (ES), ADPARE (RO), Universitatea Iuav din Veneția (IT) și Payoke (BE).